Atelier roti

Echilibrări dinamice

Prin echilibrarea periodică și corectă a roților eviți apariția uzurii neuniforme a anvelopelor. Dacă există anumite abateri de la planeitate sau de la circularitate, mișcarea de rotație a roții nu mai este cea normală, apărând bătăi sau vibrații ale volanului la anumite viteze.

La apariția fenomenelor de mai sus te așteptăm la echilibrarea roților.

Echilibrarea se face pe mașini performante cu o precizie ridicată și într-un timp minim.

Geometria direcției

Vorbim despre alinierea roților față de direcția de mers și a unei roți față de cealaltă. E clar cât e de importantă pentru manevrabilitatea și siguranța mașinii.

Orice abatere de la paralelism duce la uzură neuniformă a anvelopelor și a sistemului de suspensie. De aceea e bine să vii la o verificare a geometriei la maxim 10.000 km parcurși.

În conformitate cu principiile noastre, încercăm să reducem pe cât posibil timpul pe care îl petreci în service-urile noastre. Astfel, plecând încă de la operații simple precum montarea/demontarea roților folosim echipamente pneumatice care asigură o eficiență ridicată.

Montări – demontări

Toate standurile noastre sunt dotate profesional cu pistoale, rampe și cricuri pneumatice. Putem să montăm/demontăm anvelope cu diametre mari și talon foarte mic pentru autoturisme sport. Anvelopele de acest tip sunt dificil de montat în cazul folosirii unei mașini normale. În acest caz ar apare riscul de a deteriora janta/anvelopa.