Hotel anvelope

ADAPTAREA ANVELOPELOR LA SEZON. SPECIFICUL ANVELOPELOR DE VARA

Câte persoane nu se întreaba care este motivul pentru care ar trebui sa îsi schimbe anvelopele în functie de sezon? O cheltuiala în plus, drumul pâna la service, timpul de asteptare etc – toate reprezinta motive de a amâna pe cât posibil acest moment sau chiar de a rula cu aceleasi anvelope pe tot parcursul anului. Dar trebuie stiut ca exista diferente majore între anvelopele de iarna si cele de vara, fiecare tip având caracteristici adaptate sezonului, menite sa sporeasca siguranta la volan, dar si performanta autovehiculului.
Astfel, anvelopa de vara este fabricata special pentru a fi utilizata la temperaturi mai mari de 7 grade C. Are un comportament foarte bun pe asfalt uscat sau umed si este fabricata sa reziste la temperaturile ridicate din perioada verii. A rula cu anvelopele de iarna pe temperaturile ridicate din timpul verii înseamna cresterea distantei de frânare cu pâna la 4,8 m, cresterea consumului de carburant si, nu în ultimul rând, distrugerea prematura a anvelopelor.

ECHIPAREA MASINII CU ANVELOPE DE IARNA

Pe timp de iarna, conditiile de rulare sunt speciale. Pentru anvelope, iarna începe la 7 grade Celsius. La temperaturi inferioare, anvelopele de vara se întaresc si performantele lor se reduc.
La temperaturi mai mici de 7 grade, anvelopele de iarna ofera mai multa siguranta si reduc distantele de frânare în comparatie cu anvelopele de vara, pe toate tipurile de carosabil.
În România, ca de altfel în Uniunea Europeana, legislatia obliga consumatorii sa aiba montate anvelope de iarna atunci când drumurile sunt acoperite cu zapada sau polei, începând cu 1 noiembrie 2011. Anvelopele de iarna, conform legii, trebuie sa aiba inscriptia M+S.
General Autocom dispune de personal calificat si aparatura necesara montarii tuturor tipurilor de anvelope.

AI OBOSIT SA TOT CARI ANVELOPELE? ITI LIPSESTE SPATIUL DE DEPOZITARE? AVEM SOLUTIA!

Depozitarea anvelopelor indiferent de anotimp poate deveni problematica daca nu aveti spatiul necesar in garaj, in subsolul blocului sau chiar in balcon.
Pentru a evita deteriorarea anvelopelor pe timpul depozitarii, acestea trebuie sa fie tinute intr-un mediu optim, ferite de lumina, umezeala sau solutii ce pot afecta in mod direct cauciucul.
General Autocom a creat un serviciu dedicat numit „Hotel de anvelope”. Prin intermediul acestuia puteti pastra anvelope de autoturisme, autoutilitare si 4×4 in siguranta in depozitele noastre. Prin acest serviciu, General Autocom va pastreaza anvelopele de vara pe perioada anotimpului rece si a anvelopelor de iarna in sezonul estival. Astfel, dumneavoastra nu va mai trebui sa le purtati de grija.